Home | Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Fietscentrum Almere

Een jong bedrijf en toch 40 jaar historie.

Wij zijn Laura Overdevest en Stefan Tins. In 2019 kregen wij de kans om een mooi landelijk fietsverhuur bedrijf over te nemen van Ton Tweewielers. Wij deden dit met de  bedoeling het bedrijf nog veel verder uit te breiden. Toen kwam de Corona crisis die er hard inhakte. Alle kennis, ervaring en het beschikbare netwerk moesten uit de kast getrokken worden om deze tijd door te komen. Dit heeft geleid tot een landelijk fietsverhuur, reparatie- en service netwerk. En daarnaast is het bedrijf uitgebreid met een eigen e- bike lijn, Tailorbikes. Het bedrijf is volledig in handen van Stefan en Laura Tins.

Een stukje geschiedenis

Tijdens de oliecrisis in 1973 namen Piet en Annie Overdevest de beslissing om dan maar met de 3 zoons te gaan fietsen. Toertochten, vaantje halen bij de wielervereniging Swift in Leiden. Ongeveer in die tijd was het Ton die samen met een vriendje had uitgevonden dat je met een touw en haak zomaar fietsen uit de sloot kon halen en studenten wilde die wel voor 20 gulden kopen. Tot de politie aan de deur kwam vertellen: “Jongetje, dat zijn gestolen fietsen!” Diep teleurgesteld was hij.  Daarna maakte hij de keuze om inruilfietsen te kopen bij fietswinkel Dusoswa in Leiden; een bedrijf dat in 2003 werd overgenomen door Martin Overdevest.

Toertochten rijden werd wielrennen met broers Peter, Ton en vooral Martin die heel wat overwinningen wist te behalen. En vader Piet die niet langs de kant wilde staan. Samen met maatjes ontstond er vanzelf een handeltje en repareren konden we toch al, want veel geld voor al het materiaal was er niet. Na school bij de fietsenmaker werken en in 1982 begon Ton dan eindelijk met zijn eigen Rijwiel Cash and Carry Overdevest in Utrecht. Niet helemaal zijn ding. Omdat we ook volop in de wielersport zaten verhuisde Ton weer naar Leiden om daar  Overdevest Wielersport te openen met enorm veel eigen merk race- en MTB fietsen.

In de tussentijd begon Peter Overdevest zijn eigen Overdevest fietsen in Zeewolde welk hij een aantal jaren later weer heeft verkocht.

De interesse van de jeugd in wielersport zakte in en zo is er langzaam voor gekozen het bedrijf te stoppen en wat anders te proberen. Met fietsen in het hart was dat in 2001 al weer afgelopen en begonnen de broers Peter en Ton, Overdevest fietsen in Almere. Tussendoor kochten we Fietscentrum Putten erbij. Daar komt de naam en site Fietscentrum.nl vandaan. Broer Peter in Almere, Ton in Putten en Martin in Leiden. De winkel in Almere is eind 2020 verkocht aan Kiestra fietsen en blijft gewoon bestaan.

Waar het in de lijn lag de winkel over te dragen aan Ton ’s dochter Laura en haar man Stefan Tins kwam er ineens een andere interessante kans langs. Zij kregen de mogelijkheid om het landelijk fietsverhuurbedrijf van Ton tweewielers over te nemen. Samen met de website fietscentrum.nl bood dit de mogelijkheid om het  bedrijf nog veel verder uit te breiden tot een nationaal bedrijf.

En toen kwam Corona. In één klap stond alles stil en was de agenda leeg.  Alle kennis en in 40 jaar opgedane ervaring werden samen gebracht en dat leidde tot een andere wending binnen het bedrijf. Nu is Fietscentrum een mooi bedrijf met landelijke fietsverhuur, reparatie- en servicenetwerk en een eigen e-bike lijn, Tailorbikes. Stefan en Laura Tins staan volledig aan het roer.

Weten wat wij voor u kunnen doen?

Fietscentrum is de totaalpartner voor grote en kleine bedrijven. Dus heeft u behoefte aan advies of een van onze andere diensten en is uw uitdaging voor u groot? Neem contact op en wij gaan voor u aan de slag!

Menu
WhatsApp openen
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo, welkom bij Fietscentrum.
Hoe kunnen we je helpen?