Wat kunnen wij voor u betekenen.

Onze diensten voor u!

Er veranderd een hoop in de wereld om ons heen en een van de grootste veranderingen zijn misschien wel de milieuplannen. Hier moeten we allemaal wat mee, ook simpelweg omdat de steden minder toegankelijk worden voor ons als dienstverlener maar ook voor u als bezoeker of bewoner.

Wij bieden ons onderhoud daarom niet meer aan voor de deur maar op een HUB bij u in de buurt. Wat is dan een HUB? een HUB is een locatie waar onze monteurs ten minste een hele dag werk hebben en daardoor geen onnodige reisbewegingen hoeven te maken.

Operationele ondersteuning

Wij hebben ons gedurende de afgelopen jaren steeds verder door ontwikkeld tot het bedrijf dat wij nu zijn. Een partner die voor u de operationele werkzaamheden kan uitvoeren als het gaat om Refurbishment, rijklaar maken, onderhoud en reparatie en Fleet updates.

Wij voeren dit werk uit met een gevarieerd team van jonge en oudere monteurs die gezamenlijk meer dan 80 jaar ervaring hebben in het werken aan en met fietsen.

Rijklaar maken

Elke fiets die uit het assemblage proces komt moet nog een laatste stap doorlopen voordat ze echt klaar zijn om op de weg te gaan. Dit noemen wij het rijklaar maken van de fietsen. Dit proces is een onmisbare laatste schakel waarbij onze specialisten eventuele laatste afstellingen kunnen uitvoeren of transportschades kunnen herstellen.

Door uw fietsen degelijk rijklaar te laten maken voorkomt u vervelende situaties bij die misschien wel super waardevolle nieuwe klant. Uw klant zal een prettige fiets ervaren die naar de door u geschetste verwachting functioneert.

Tevens kunnen wij tijdens het rijklaar maken van uw fietsen eventueel klant specifieke wensen toepassen op de nieuwe fietsen. Bijvoorbeeld het aanbrengen van stickers, telefoonhouders, IoT installatie of bijvoorbeeld een andere drive train. Samen stellen we de lijst met werkzaamheden op en na uw akkoord maken wij de fietsen klaar voor gebruik.

Reparaties en onderhoud

Wanneer u een groot aantal fietsen op straat heeft in een aantal verschillende markten dan kan het zo zijn dat er een grote behoefte bestaat aan reparaties en onderhoud aan deze fietsen. Wij hebben ons de laatste jaren bezig gehouden met onderanderen het onderhoud en reparaties aan fietsen die ingezet worden in de voedsel bezorging en zakelijke lease.

Hierdoor zijn wij bekend met de hoge eisen die gesteld worden aan fietsen over bijna het volledige inzet spectrum. Wij kunnen u daarom adviseren in toe te passen updates en onderhoudscyclussen of het te verwachte aantal reparaties.

Onderhoud en reparaties voeren wij uit op onze main HUB of op een HUB waar onze monteur ten minste een hele dag aan het werk kan.

Hub Based

Fietscentrum Overdevest B.V. werkt volgens een HUB based principe, maar wat houdt HUB based nu precies in. Dit betekend niet meer dan dat wij ons werk centreren op vast locaties. Waardoor wij veel overbodige reis bewegingen voorkomen en onze medewerkers effectiever en efficiënter in kunnen zetten en als bedrijf minder belastend zijn voor het klimaat.

Onze main HUB is onze locatie in Almere Buiten waar wij een hal hebben van 600 m2 met daarin meerdere werkplekken en onze kantoren. Daarnaast werken onze monteurs op HUB’s in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Eindhoven etc. Op elke HUB staat altijd werk voor ten minste een hele werkdag, hierdoor hoeft onze monteur niet onnodige reisuren te maken.

Door deze aanpak zorgen wij voor:

  • Minder uitstoot;
  • Gebruik van aanwezige faciliteiten of middelen;
  • Efficiënte inzet van onze mensen;
  • Duurzaam onderhoud model.

Refurbishment

Wanneer u een grote vloot met fietsen heeft en deze staat verdeeld over meerdere locaties bij meerdere klanten dan komt er een moment dat delen van deze vloot uit het contract met de klant terugkomen. De fietsen kunnen dan beschouwd worden als afgeschreven of wij nemen ze voor u onderhanden. Wij zorgen ervoor dat de fietsen naar een refurbishment weer ‘als nieuw‘ bij ons de deur uit gaan, waardoor u ze eenvoudig weer bij uw klant of een nieuwe klant kunt inzetten.

Wel zo duurzaam en goed voor uw bedrijf en dat van uw klant!

Updates uitvoeren

Wanneer u een grote vloot fietsen heeft dan is het besparen van elke cent waarschijnlijk duizenden euro’s waard. Wij weten hier alles van en adviseren (soms ongewenst) welke updates eventueel goed voor u kunnen werken. Ook zullen wij omdat wij onafhankelijk zijn altijd eerlijk adviseren, wanneer u een update aan de fiets aandraagt.

Updates voeren wij in serie uit en vaak word dit gecombineerd met refurbishment of met onderhoud tijdens dit werk hebben wij de fietsen overigens al in onze handen en kunnen wij relatief gemakkelijk de fietsen uitvoeren met de gewenste updates.

Meer info over onze zakelijke diensten?

Sustainable
Circular
Efficient
Menu
WhatsApp openen
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo, welkom bij Fietscentrum.
Hoe kunnen we je helpen?