Home | Fietsroutes Almere

Fietsroutes Almere

Fietscentrum Almere

Ontdek Almere op uw fiets!

Wilt u een fiets huren om Almere per fiets te ontdekken? Bij ons kunt u terecht voor het huren van een stadsfiets, elektrische fiets, tandem of mountainbike. We hebben voor kinderen ook diverse mogelijkheden zoals een kinderfiets(div.maten), ouder-kindtandem, slipstreamer(aanhangfiets), kidkar of een kinderzitje om gezellig op de fiets mee te gaan. We hebben diverse soorten fietsen vanaf € 11,00 per dag. Kies hier uw fiets.

Fietsroutes door Almere
Via het fietsknopenpuntensysteem in Almere kunt u een eigen route uitstippen of kies voor één van de diverse mooie routes die al gemaakt zijn door Almere. Wij verkopen fietsrouteboekjes van het VVV waar leuke routes in staan. Als u een fiets bij ons huurt kunt u er gratis een fietsroute bij bestellen.

Routes waar u o.a. uit kunt kiezen:

Noorderplassen route 18 km
Een waterrijke route om je ogen bij uit te kijken! Langs het Markermeer en dwars door natuurgebied de Noorderplassen en de Lepelaarplassen.

Growing Green City 20,5 km 
Een route door stad en natuur. Neem een kijkje bij het Floriadeterrein en rust uit bij Stadslandgoed De Kemphaan.

Natuurroute 24 km
Zoals de naam al verklapt is dit een route dwars door de natuur. Je fietst via Nobelhorst en Almere Hout naar Almere Haven en eindigt in de stad. Of precies andersom natuurlijk!

Almere Stad route 30,3 km
Deze route leid je vanuit de stad, dwars door de woonwijken heen naar de Lepelaarplassen en terug. Met verschillende stops en highlights is dit zeker geen saaie route. 

Vogelvlucht route 27,6 km
Met vertrek vanaf het Natuurbeleving centrum ontdek je de prachtige natuur langs de Lepelaarplassen, het Kotterbos en de Oostvaardersplassen.

Landschapsroute 32,8 km
De landschapsroute is een route om je ogen bij uit te kijken. Ontdek de verschillende scheepswrakken die in Almere liggen terwijl je langs het Cirkelbos, Museumbos en het Kathedralenbos fietst.

Architectuurroute 35 km
De architectuurroute is een route langs de mooiste gebouwen van Almere. Zo fiets je door de Regenboogbuurt langs ‘De Fantasie’ en ‘De realiteit’.

Fietsen in de natuur
Almere
Almere buiten
Menu